کد خبر 558236
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸

فعاليت حدود 350 سايت همسريابي و حدود 20 كانال تلگرامي كه گستره فعاليت حدود نيمي از آنها كشوري است، وزارت ورزش و جوانان را به تسليم وا‌داشت به طوری که خبرها از قانوني شدن فعاليت‌هاي مجازي در حوزه ازدواج حكايت دارد.

به گزارش مشرق، فعاليت حدود 350 سايت همسريابي و حدود 20 كانال تلگرامي كه گستره فعاليت حدود نيمي از آنها كشوري است، وزارت ورزش و جوانان را به تسليم وا‌داشت به طوری که  خبرها از قانوني شدن فعاليت‌هاي مجازي در حوزه ازدواج حكايت دارد. اين در حالي است كه بسياري از كارشناسان حوزه جوانان به ازدواج‌هاي اينترنتي خوش‌بين نيستند. از سوي ديگر گستردگي و قوانين خاص حاكم بر فضاي مجازي امكان بروز تخلفات گسترده‌اي را در اين فضا فراهم مي‌كند. در چنين شرايطي بخشي از 11ميليون و 200 هزار جوان دم بخت كه چندان اميدي به اقدامات كارشناسانه مسئولان براي گشوده شدن بخت‌شان ندارند، خودشان دست به كار شده‌اند تا ازدواج‌هاي نامتعارف شكل بگيرد تا جايي كه رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان نسبت به «ازدواج سالمندان» با زنان و دختران جوان هشدار داد.

تولد 900 نوزاد از پدران بالاي 70 سال در سال 94 آماري است كه واکنش‌های تازه‌ای در  برداشت. آمارها نشان مي‌دهد در ۹ ماه اول سال گذشته ۹۰۰ ولادت و فرزندآوري در ميان مردان بالاي ۷۰ سال رخ داده و همچنين ۸ هزار ازدواج در زنان و مردان بالاي ۶۰ سال نيز به ثبت رسيده كه فقط ۱۷۴ مورد آن مربوط به زنان بالاي ۶۰ سال بوده است. با توجه به 174 مورد ازدواج مربوط به زنان بالاي 60 سال در برابر 7 هزار و 868 مورد ازدواج مردان بالاي 60 سال مي‌توان دريافت اغلب مردان بالاي 60 سال با زناني بسيار كوچك‌تر از خود ازدواج كرده‌اند نه زناني كه به لحاظ سن و سال با آنها همخواني دارند.
  
مادران جوان و پدران پير
زوج‌هاي متشكل از مرد بالاي 60 سال و زن جوان كم نيستند. حتي در ميان چهره‌هاي مشهور مي‌توان نمونه‌هايي از اين مدل ازدواج را ديد. سال گذشته مطابق آمار 900 فرزند از پدران بالاي 70 سال متولد شده‌اند اما در برابر چنين پديده‌هايي مسئولان مستقيم امر ازدواج مانند معاونت ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در كارنامه عملكرد خود هيچ چيزي ندارند. جوانان مجرد هم در اين ميان بخشي براي پيدا كردن نيمه گمشده خود به سراغ فضاي مجازي و سايت‌ها و كانال‌هاي تلگرامي مي‌روند و بخشي هم به ازدواج‌هاي نامتعارف رو مي‌آورند.

فريد براتي سده، رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان براساس آمار رسمي سازمان ثبت احوال كشور و با اشاره به ميزان زاد و ولد سالمندان در سال گذشته مي‌گويد: براساس آمار رسمي سازمان ثبت احوال كشور در سال گذشته ميزان زاد و از ولد سالمندان بالاي 60 سال بين 800 تا 900 نوزاد و  از افراد بالاي 70 سال نيز حدود 100 نوزاد بوده است. به باور وي اين رقم فرزند‌آوري سالمندان تأمل‌برانگيز است، زيرا به هر حال نرخ مرگ و مير در ميان افراد بالاي 60 سال بسيار بيشتر از جوانان است و هرلحظه امكان فوت آنها وجود دارد به همين دليل در صورت ادامه اين روند شاهد افزايش تعداد زنان سرپرست خانوار و ايتام در كشور خواهيم بود.

براتي با تأكيد بر ازدواج سالمندي سلامت چنين ازدواجي را مشروط بر ازدواج مردان سالمند با زنان سالمند مي‌داند زيرا در صورت ازدواج مردان سالمند با زنان و دختران جوان كه داراي اختلاف سني زيادي با آنها هستند، شاهد نتايج بسيار منفي آن در ابعاد مختلف اجتماعي و فرهنگي خواهيم بود.  از نگاه اين كارشناس، ازدواج مردان سالمند با زنان و دختران جوان يك مسئله فرهنگي است كه بايد در راستاي آن فرهنگ‌سازي صورت گيرد.

رئيس دبيرخانه شوراي ملي سالمندان معتقد است فرهنگ طبقه متوسط به بالای جامعه اين مسئله را نمي‌پذيرد اما با توجه به آمار رسمي ثبت احوال كشور اين مسئله در چند استان كمتر برخوردار همچون سيستان و بلوچستان، بخش‌هايي از خراسان رضوي و خوزستان بيش از ساير مناطق كشور است.
 
پيدا كردن نيمه گمشده در اينترنت
حتي اگر ازدواج دختران جوان با مردان پير در مناطق محروم و سنتي‌تر اتفاقا بيفتد، در مقابل در مناطق شهري و صنعتي كه اتفاقاً سن ازدواج هم بالاتر است كم نيستند افرادي كه در فضاي مجازي به دنبال همسر مي‌گردند؛ موضوعي كه اگرچه بارها به كلاهبرداري انجاميده اما هر روز گسترده‌تر از روز قبل مي‌شود، به گونه‌اي كه به گفته حسين بزرگمنش، نماينده وزارت ارشاد نيز اين وزارتخانه به طور متوسط هر هفته دو يا سه مراجعه براي اخذ مجوز فعاليت در همسريابي دارد؛ اشخاصي كه بهتر از مسئولان دولتي متوجه اين معضل شده‌اند و مي‌دانند پيدا كردن نيمه‌هاي گمشده براي جوانان دم بخت سرمايه‌گذاري مطمئني است. در اين ميان با توجه به فرهنگ حاكم بر ازدواج در جامعه ايران دختران مجرد وضعيتي به مراتب سخت‌تر دارند زيرا مطابق عرف آنها نباید براي پيدا كردن نيمه گمشده خود آستين بالا بزنند.

شايد همين مسئله يكي از دلايلي است كه برخي از اين دختران جوان به خواستگاري مردان پير كه احتمالاً از شرايط مالي مساعدي هم برخوردارند پاسخ مثبت می‌دهند. روز گذشته اما مسئولان وزارت ارشاد، ‌وزارت ورزش و جوانان و وزارت كشور دور هم جمع شدند تا سايت‌هاي همسريابي را به رسميت بشناسند و به آنها مجوز بدهند؛ مجوزي كه معلوم نيست مي‌تواند چالش‌ها و كلاهبرداري‌هاي صورت گرفته در قالب اين سايت‌ها را مديريت كند يا خير؟

باید اعتراف کرد که مدرنیته چنگال خود را در رسم و راه صحیح ازدواج اسلامی فرو کرده و پرسه‌زنی در اینترنت را به جای چاره‌جویی خانواده‌ها و فامیل‌ها نشانده است تا از این پس به جای دلسوزی‌های «حقیقی» خانواده‌ها شاهد کلاهبرداری «مجازی» سایت‌های همسریابی باشیم.
  
استفاده دولتي‌ها از خلاقيت سايت‌ها
ناصر صبحي، مديركل دفتر ازدواج و تعالي خانواده وزارت ورزش و جوانان در نشست هم‌انديشي سايت‌هاي همسرگزيني با اشاره به تغييرات سبك زندگي متاثر از تغييرات جهاني از مسائل نوپديد در حوزه ازدواج به فعاليت‌هاي مجازي اشاره كرد و گفت: با مسائل جديد با ترس و فقدان نظارت كافي برخورد مي‌كنيم. امكانات و وسايل جديد در كشور ما بيش از آنكه جايگاه اصلي خود را بيابند آسيب‌هايي را به وجود مي‌آورند و پس از وقوع آسيب تازه ما دست به اقدام و عمل مي‌زنيم.

مديركل دفتر ازدواج و تعالي خانواده وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آمار سايت‌هاي همسريابي اظهار كرد: بر اساس گزارش‌هاي دريافت شده نزديك به هزار سايت در زمينه‌هاي مختلف فعاليت مي‌كنند كه حدود 350 سايت در زمينه جوانان فعال هستند و حدود 20 كانال نيز در اين حوزه فعاليت مي‌كنند كه دامنه فعاليت حدود 10 كانال كشوري است.

صبحي اضافه كرد: حدود 12 سايت فعال در زمينه ازدواج و خانواده داريم كه زير نظر برخي از نهادها فعاليت مي‌كنند. مديركل دفتر ازدواج و تعالي خانواده وزارت ورزش و جوانان افزود: ما قصد داريم فعاليت‌هاي مجازي در حوزه ازدواج را در بستر قانوني هدايت كنيم و از خلاقيت‌هاي آنها در حوزه جوانان بهره ببريم. وي افزود: در زمينه ازدواج كانالي را شناسايي كرديم كه بالاي 30 هزار نفر عضو دارد و هر فرد حداقل 10 هزار تومان بايد بپردازد. اين در حالي است كه فرد اداره‌كننده اين كانال تحصيلات مرتبط ندارد و از دستگاهي كه مجوز فعاليت به اين فرد داده است بايد پرسيد تحت چه شرايطي و براي چه منظوري مجوز داده شده است و آيا هم اكنون بر عملكرد آن نظارت داريد يا خير؟ در اين نشست اسماعيل كوچكيان، رئيس اداره سرمايه اجتماعي، امور فرهنگي و سبك زندگي وزارت كشور براي ارائه مجوز به سايت‌هاي همسريابي اعلام آمادگي كرد.
 
باز شدن گره بخت 11 ميليون جوان
قانوني شدن سايت‌هاي همسريابي يا همسان‌گزيني آيا مي‌تواند 11 ميليون و 200 هزار جوان دم بخت را سر و سامان دهد؟ سايت همسان‌گزيني تبيان به عنوان تنها سايت قانوني آمار تازه‌اي از فعاليت‌هاي خود منتشر نكرده در حالي كه بنا بود سالي 110هزار جوان را به خانه بخت بفرستد. بايد ديد عاقبت اين طرح چه خواهد بود.

منبع : روزنامه جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۸
    0 0
    دحتر بشیند سنگین بختش بیاید رنگین با این مسخره بازیها خانواده تشکیل نمیشود!
  • ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۸
    0 0
    تو این کشور همه چیزو به مسخره گرفتن. حال آدم بهم میخوره!
  • ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۸
    0 0
    ازدواجم شده واسه پولدارها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس